Gula Bandet-månaden
Det gula bandet, som en symbol för stöd för utlandsveteraner, har en historia som går snart ett sekel bakåt i historien. I Sverige har Sveriges Veteranförbund sålt Gula Bandet sedan 2009. Sedan 2017 pågår Gula Bandet-kampanjen under hela maj för att uppmärksamma Sveriges civila och militära utlandsveteraner och deras anhöriga. Varje år avslutas kampanjen med den årliga statsceremonin Veterandagen den 29 maj, där Sveriges Veteranförbund bland annat utser Årets veteran. 

Vill du stötta dem som stöttat andra? Läs mer om hur du kan vara med och bidra här. 

 

Gula Bandet–månaden 2019

I maj firar vi Gula Bandet–månaden för tredje året i rad. I år kommer förbundet även att arrangera en insamlingsutmaning för alla medlemmar och föreningar. Vem klarar av att skapa den största insamlingen till Gula Bandet i år? Tack vare Gula Bandet kommer vi alla bli vinnare, och de föreningar som samlar in mest kommer att få extra erkännande för sin insats. Firandet avslutas med Veterandagen och utnämnandet av Årets veteran 2019 den 29 maj. Tillsammans sprider vi kunskap om Sveriges veteraner.

Under hela maj månad pågår Gula Bandet-kampanjen till förmån för Sveriges veteraner och deras anhöriga. Gula Bandet har funnits i Sverige sedan 2009 och 2017 instiftades Gula Bandet-månaden. Under maj kommer det därför vara full aktivitet, allt med ett enda mål: att ge Sveriges alla veteraner den erkänsla och respekt som de förtjänar efter sin insats. För att få maximal effekt behöver vi även din och din förenings hjälp. Ni kan bidra på flera olika sätt.
 
Var med i insamlingsutmaningen
Under Gula Bandet-månaden kommer det att finnas möjlighet att ge gåvor eller starta egna insamlingar via Gula Bandets hemsida. Varför inte gå ihop i kompisgänget, föreningen eller på jobbet och starta en insamling, som ni sedan sprider i era nätverk? De insamlingar och föreningar som lyckas samla mest kommer vi lyfta upp både lokalt och nationellt, både för att ge erkännande för ert arbete och för att låta ännu fler inspireras av er.
 
Veterandagen avslutar kampanjen
Årets veteran 2019 utses 29 maj på Veterandagen, som även avslutar Gula Bandet-månaden. Förhoppningsvis kan vi då summera en riktigt framgångsrik månad av insamlingar och mycket synlighet, erkänsla och respekt för Sveriges militära och civila veteraner och anhöriga.